Luni, MARTIE 1, 2021

„Dama de cupă” și „Cei care plătesc cu viațaʼ” – filmele acestui week-end la Cinematograful „București”

♥️Sâmbătă, 16 ianuarie 2021, de la ora 18:00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat filmul „Dama de cupă”, cu Trine Dyrholm, Gustav Lindh și Magnus Krepper în rolurile principale, în regia lui May el-Toukhy.
🎥Filmul este o puternică dramă psihologică, ce explorează pas cu pas construirea unui secret de familie, în care sfidarea destinului, dorința carnală și minciunile vinovate contribuie la crearea unei dileme morale tragice.
💳Prețul unui bilet la acest film este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.
☯️Duminică, 17 ianuarie 2021, de la ora 18:00, Cinematograful „București” va difuza filmul românesc „Cei care plătesc cu viața”.
Regia îi aparține lui Șerban Marinescu, în rolurile principale jucând, printre alții, Ștefan Iordache, Adrian Pintea, Marcel Iureș și Maia Morgenstern.
🎞Filmul a fost propus la premiul „Oscar” pentru cel mai bun film străin de către Centrul Național al Cinematografiei, dar propunerea României nu a fost nominalizată.
📰Pelicula este bazată pe scrierile lui Camil Petrescu și prezintă destinul tragic al unui jurnalist intransigent, obsedat de ideea dreptății absolute și care, sub influența unei revelații din biografia tatălui său, ia o decizie radicală în privința propriei vieți.
💳Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.
😷Reamintim că, pe durata filmelor, spectatorii vor purta obligatoriu mască de protective.