Luni, MARTIE 1, 2021

„La Belle Époque” și „În pronunțare” – filmele acestui week-end la Cinematograful „București”

🎭🏆„La Belle Époque/Cei mai frumoși ani” de Nicolas Bedos (scenariu și regie), filmul difuzat la Cinematograful „București” sâmbătă, 9 ianuarie 2021, de la ora 18:00, numără deja în palmares trei Premii César, la care se adaugă Premiul pentru Regie la Palm Springs International Film Festival, nominalizările la Premiul Lumière și la Globul de Cristal.
🎞O călătorie în timp, nostalgică și plină de umor, filmul a deschis cea de-a 19-a ediție a Festivalului TIFF 2020, fiind caracterizat de către critica de specialitate drept „o comedie-romance ce știe cum să convertească magistral tragicul și melodramaticul, amintindu-ne de minunatele vremuri de altădată ale cinematografului”, „un Westworld francez cu actori în loc de roboți, care ne ajută să ne reamintim adevăratele motive pentru care ne îndrăgostim’’.
🎥„În pronunțare”, debutul în lungmetraj al Mihaelei Popescu, este un film insolit în peisajul cinematografic românesc, difuzat de către Cinematograful „București” duminică, 10 ianuarie 2021, de la ora 18:00.
📽Filmul oferă un spectacol cinematografic unic şi derutant, tratând „ad literam” ideea sciziunii interioare a personajului principal, pus uneori să aleagă, alteori să fie martor neputincios, și invitând spectatorul la un exercițiu de ieșire din zona reconfortantă a reprezentărilor standard ale unor idei și concepte.
👉Pentru mai multe detalii legate de cele două creații cinematografice, dar și de prețul biletelor de intrare, accesați link-ul https://www.facebook.com/1805779623064323/posts/2485957805046498/