• Primăria Municipiului Pitești vă informează că prelucrează date cu caracter personal, în scopul pentru care au fost colectate, potrivit prevederilor regulamentului (UE) 679/2016 și Legii nr. 190/2018.
  • Telefonul cetăţeanului: 0248 - 984
2 Aprilie, 2024 Pitești-ul la zi

2 aprilie - Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului: marș de solidaritate, în centrul Piteștiului!

În fiecare an, pe data de 2 aprilie este marcată Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului (WAAD), cu scopul de a sublinia necesitatea de a contribui la creșterea nivelului de informare privind această problemă de sănătate, a simptomelor și manifestărilor ei, astfel încât persoanele care suferă de autism să fie integrate în sistemul educațional și social.
Astăzi se împlinesc 17 ani de la prima celebrare a acestei zile, fiind marcată pentru prima dată în decembrie 2007 când Adunarea Generală a Națiunilor Unite a declarat în unanimitate ziua de 2 aprilie drept Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului (WAAD), pentru a sublinia necesitatea de a contribui la îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu autism.
Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș a organizat, cu acest prilej, un Marș de solidaritate, în centrul municipiului Pitești, pe traseul Piața Milea – Piața Primăriei, pentru a promova respectarea drepturilor și intereselor persoanelor cu autism. La această acțiune au participat reprezentanți ai autorităților locale, ai asociațiilor și ONG-urilor de profil din județul Argeș, ai presei locale, precum și membri ai comunității piteștene.
În Piața Primăriei, au fost oferite tuturor participanților și copiilor prezenți baloane albastre – culoare ce simbolizează, la nivel internațional, conștientizarea autismului. De asemenea, în această noapte, începând cu ora 21:00, Primăria Municipiului Pitești va marca această zi specială prin iluminarea în albastru a clădirii sediului administrativ din strada Victoriei, pentru a transmite un mesaj de susținere și încurajare pentru persoanele cu tulburări de spectru autist. Totodată, acest gest simbolic își propune să crească gradul de conștientizare a populației asupra nevoilor de incluziune pentru copiii cu autism și familiile acestora.