• Primăria Municipiului Pitești vă informează că prelucrează date cu caracter personal, în scopul pentru care au fost colectate, potrivit prevederilor regulamentului (UE) 679/2016 și Legii nr. 190/2018.
  • Telefonul cetăţeanului: 0248 - 984
8 Iulie, 2024 Pitești-ul la zi

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 8-13 iulie 2024, evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro)

Acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:
Recitalul de muzică folk-hop cu titlul „Doamna din Sud”, susținut de M.C. Grăilă, pe numele real Octavian Dărmănescu, muzeograf, scriitor, cantautor, luni, 8 iulie, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Prelegerea cu tema „Hrana zeilor: o istorie culturală”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Istorie și istorii cu Marin Toma”, redactorul-șef al revistei-document „Restituiri Pitești”, dr. Marin Toma, eveniment care va avea loc live, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești, luni, 8 iulie, de la ora 20:00.
Prelegerea cu tema „Cea mai Bună dintre Lumile Posibile. Omul, Societatea și Destinul Lor”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Cultură și Credință în Societatea Contemporană”, coordonat de conf. univ. dr. Marius Andreescu, de la Centrul Universitar Pitești, eveniment care va avea loc marți, 9 iulie, de la ora 14:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Dialogul cu tema “Iisus şi relaţia mea cu El (III)”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Viața merge înainte”, coordonat de poeta ing. Simona Vasilescu, având-o invitată pe terapeuta Valentina de Ametist, marți, 9 iulie, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Prelegerea cu tema „Eminescu. Transdisciplinaritatea creației”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Teme culturale în emoții raționale”, susținut de scriitorul, eminescologul, profesorul de limba și literatura română Lucian Costache, miercuri, 10 iulie, de la ora 11:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Prelegerea cu tema „Flacăra internă”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Clubul de lumină”, coordonat de terapeuta și scriitoarea Corina Caltan, miercuri, 10 iulie, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Prelegerea cu tema „Vasile Voiculescu. Misterul energiilor spirituale”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Biografii triste și destine tragice din istoria literară”, coordonat de prof. dr. Magda Grigore, critic literar, scriitoare, eveniment care va avea loc miercuri, 10 iulie, de la ora 17:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Dezbaterea cu tema „Medicul. Suferința și provocările războiului”, în cadrul proiectului „Ferestre Culturale”, coordonat de jurnalistul Ahmed Jaber, avându-l invitat pe medicul Zeyad K M Shaikha, specialist în medicină internă și diabet, eveniment care va avea loc joi, 11 iulie, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Festivalul Național de Rock „Young Rock Festival - RebelX”, ediția a III-a, care va avea loc vineri, 12 iulie și sâmbătă, 13 iulie, între orele 18:00 – 23:00, în Parcul „Lunca Argeșului”. La evenimentul organizat de Asociația „La Pietre”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești și Consiliul Județean Argeș vor susține recitaluri trupele: TROOPER, KEMPES, GOTHIC, BREATHELAST, NUANȚE, WILDCHILD, ELECTRIC HUMIDITY, LOVE BITE, OVERBURN, DESTIN.
Intrarea este liberă.