• Primăria Municipiului Pitești vă informează că prelucrează date cu caracter personal, în scopul pentru care au fost colectate, potrivit prevederilor regulamentului (UE) 679/2016 și Legii nr. 190/2018.
  • Telefonul cetăţeanului: 0248 - 984
9 Iulie, 2024 Pitești-ul la zi

Festivalul Internațional de Folclor „Brâulețul”, ediția a XII-a: un regal al folclorului autentic!

Palatul Copiilor Pitești organizează, în perioada 15-17 iulie 2024, Festivalul Internațional de Folclor „Brâulețul”, ediția a XII-a, în parteneriat cu Primăria Municipiului Pitești, Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Centrul Cultural Pitești și Muzeul Viticulturii și Pomiculturii „Golești”.
Pe parcursul celor trei zile de festival, piteștenii se vor putea bucura de spectacolele oferite de copii și tineri dansatori (cu vârste cuprinse între 12 și 25 de ani) din Turcia, Serbia, Bulgaria, Ucraina și, bineînțeles, reprezentanți ai principalelor zone folclorice din România.
Festivalul va debuta luni, 15 iulie 2024, ora 16:30, cu parada portului popular, care se va desfășura pe traseul Piața „Vasile Milea” – Piața Primăriei.
Deschiderea oficială va avea loc în prezența autorităților locale, la ora 18:00, urmată de spectacolul de bun-venit.
În cea de-a doua zi a festivalului, Muzeul Viticulturii și Pomiculturii „Golești” va fi gazda workshop-ului „Valorizarea tradițiilor - factor de educație identitară”, precum și a spectacolului dedicat promovării folclorului autentic. Evenimentul se va desfășura în intervalul orar 10:00 - 19:00.
Ultima zi de festival va debuta cu spectacolul susținut de micii artiști ai Palatului Copiilor Pitești, găzduit de Teatrul „Victoria”, începând cu ora 10:00, iar închiderea oficială a celei de-a a XII-a ediții a Festivalului Internațional de Folclor „Brâulețul” va fi marcată de spectacolul susținut de ansamblurile folclorice prezente la eveniment, pe scena din Piața Primăriei, începând cu ora 18:00.