• Primăria Municipiului Pitești vă informează că prelucrează date cu caracter personal, în scopul pentru care au fost colectate, potrivit prevederilor regulamentului (UE) 679/2016 și Legii nr. 190/2018.
  • Telefonul cetăţeanului: 0248 - 984
25 Martie, 2023 Pitești-ul la zi

Ora Pământului - 25 martie 2023: copiii corului Madrigal transmit mesajul lor de solidaritate cu natura, în Piața Primăriei, la Pitești!

Pentru a marca cea mai mare acțiune voluntară de mediu din istorie, Ora Pământului, iluminatul public din Piața Primăriei s-a întrerupt astăzi, 25 martie, în intervalul orar 20:30 - 21:30, ca gest simbolic menit să contribuie la schimbarea mentalității oamenilor în privința comportamentului de consum și la stimularea implicării active în reducerea emisiilor de carbon și a efectului de seră rezultat.
100 de copii ai Corului Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” au susținut un recital în aer liber, în fața Primăriei Municipiului Pitești, timp de 60 de minute, alăturându-se, prin acțiunea lor, celor peste 1.800 de coruri care participă la acest eveniment, în cadrul Programului Național „Cantus Mundi”, mai mult de 63.000 de copii reunindu-se pentru a transmite, prin cântecul lor, acest mesaj, în spații publice, în acest interval orar, în numeroase localități din România.
„Ora Pământului” este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă din luna martie a fiecărui an, începând din 2007, ce constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de consumatorii individuali, cât și de instituții. În prezent, comunitatea de susținători ai acestui demers numără mai mult de 2 miliarde de oameni, în peste 7.000 de orașe, din 182 de țări și teritorii.
Piteștenii s-au alăturat acestei acțiuni, majoritatea locuințelor oprind consumul de energie electrică în intervalul stabilit.