• Primăria Municipiului Pitești vă informează că prelucrează date cu caracter personal, în scopul pentru care au fost colectate, potrivit prevederilor regulamentului (UE) 679/2016 și Legii nr. 190/2018.
  • Telefonul cetăţeanului: 0248 - 984
7 Iunie, 2024 Pitești-ul la zi

Piteștiul devine primul oraș din România în care se implementează un proiect pilot de încălzire a apartamentelor racordate la rețeaua publică de încălzire, cu ajutorul panourilor solare!

Astăzi, 7 iunie 2024, Primăria Municipiului Pitești, prin Termo Calor Confort SA, a început montarea sistemului de panouri solare pentru apă caldă de consum cu aport pentru încălzire la Centrala Termică 206, situată pe strada Eremia Grigorescu. Această centrală deservește 124 de apartamente.
Se vor monta:
- 22 de panouri solare termice, fiecare cu câte 30 de tuburi, având o putere instalată de 43.56 kW.
- 1 panou fotovoltaic, care va asigura energia electrică de siguranță în caz de întrerupere a energiei electrice din rețea.
Sistemul va funcționa împreună cu instalația existentă pe tot parcursul anului.
Avantaje:
1. Reducerea subvenției.
2. Reducerea prețului energiei pentru apa caldă la client.
3. Reducerea costurilor privind consumul de gaze pentru producerea apei calde pe timpul verii.
4. Reducerea costurilor privind consumul de gaze, ținând cont de aportul de căldură pentru producerea energiei termice, în perioada de iarnă.
5. Reducerea prețului energiei termice la client în urma aportului termic produs de panourile solare.
6. Reducerea consumului de energie electrică în urma utilizării panoului fotovoltaic.
7. Recuperarea investiției, în valoare de 170.000 de lei (plus TVA), într-un timp relativ scurt: 271 de zile.
8. Costuri reduse de mentenanță.
După monitorizarea și evaluarea eficienței acestui proiect pilot, Primăria Municipiului Pitești intenționează să extindă acest sistem inovativ la nivelul întregului oraș, prin solicitarea și accesarea fondurilor nerambursabile – guvernamentale sau europene.