• Primăria Municipiului Pitești vă informează că prelucrează date cu caracter personal, în scopul pentru care au fost colectate, potrivit prevederilor regulamentului (UE) 679/2016 și Legii nr. 190/2018.
  • Telefonul cetăţeanului: 0248 - 984
16 Iunie, 2022 Pitești-ul la zi

Rățuștele și peștii s-au întors în lacul din Expo-Parc, broscuțele țestoase urmează!

După curățarea lacului din Parcul Expo, rățuștele și peștii au fost readuși în habitatul lor obișnuit. Broscuțele țestoase nu au revenit, încă, de la Zoo Pitești, unde au fost adăpostite în timpul acțiunii de curățare a lacului.
Ca urmare a solicitării asociației Wilderness Research and Conservation, acestea vor fi examinate de către reprezentanți ai Centrului de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice „Luana”, care vor fi prezenți la Grădina Zoologică Pitești, săptămâna viitoare, pentru a identifica acele exemplare aparținând speciei protejate – Emys orbicularis – țestoasa de apă europeană.
Exemplarele de țestoase din specia menționată vor fi ridicate și relocate în teritoriu de către experții centrului, redându-le astfel posibilitatea de a se reproduce și de a stimula populația autohtonă. Broscuțele identificate ca aparținând speciei exotice Trachemys vor fi readuse în lacul din Expo-Parc.