• Primăria Municipiului Pitești vă informează că prelucrează date cu caracter personal, în scopul pentru care au fost colectate, potrivit prevederilor regulamentului (UE) 679/2016 și Legii nr. 190/2018.
  • Telefonul cetăţeanului: 0248 - 984
17 Noiembrie, 2023 Pitești-ul la zi

ZAVAIDOC 2023 – a XVI-a ediție a Festivalului Național de Muzică Lăutărească Veche, la Casa Sindicatelor din Pitești!

Sâmbătă, 25 noiembrie, și duminică, 26 noiembrie, începând cu ora 18:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Pitești va avea loc ediția a 16-a a Festivalului Național de Muzică Lăutărească Veche „Zavaidoc” – eveniment organizat de Primăria Municipiului Pitești și de Consiliul Local, prin Centrul Cultural Pitești.
Devenit o tradiție îndrăgită de piteșteni, festivalul ZAVAIDOC vizează descoperirea și promovarea de noi talente ale genului, precum și omagierea personalității lui Zavaidoc, pe numele său real Marin Teodorescu, născut la Pitești în urmă cu 127 de ani.
Pe lângă concursul de interpretare, festivalul oferă iubitorilor muzicii lăutărești recitaluri extraordinare, susținute de artiști consacrați ai genului: Ionel Tudorache, Ana Maria și Marian Mexicanu, Maria Buză și George Pătrașcu, Brăduța și Ninel Stângaciu, Mirela Năsturică și Constantin Gaciu, acompaniamentul fiind asigurat de Taraful „Marin Alexandru”.
Aspiranții la premiile și trofeele festivalului se pot înscrie până pe data de 23 noiembrie 2023. Regulamentul și fișa de înscriere se pot descărca de pe site-ul oficial al Centrului Cultural Pitești (www.centrul-cultural-pitesti.ro). Pentru informații suplimentare, puteți suna la nr. de telefon al Centrului Cultural Pitești – 0248/219 976.
Preselecția va avea loc sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 10:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Pitești. Juriul va fi format din personalități avizate în domeniul muzical: Adrian Grigoraș, dirijorul Orchestrei de Muzică Populară a Radiodifuziunii Române, istoricul și scriitorul Sevastian Tudor, etnomuzicologul Gheorghița Nicolae, interpreta de folclor și realizatoarea radio Polina Gheorghe, profesorul de canto popular și interpretul de folclor Valentin Grigorescu (directorul artistic al Festivalului Național de Muzică Lăutărească Veche ZAVAIDOC).
Biletele sunt puse în vânzare de luni, 6 noiembrie, la sediul Centrului Cultural Pitești – imobilul Casa Cărții, Strada Calea Craiovei, nr. 2 - și online, pe platforma www.bilete.ro. Prețul biletului este de 50 de lei pentru fiecare seară de spectacol.