• Primăria Municipiului Pitești vă informează că prelucrează date cu caracter personal, în scopul pentru care au fost colectate, potrivit prevederilor regulamentului (UE) 679/2016 și Legii nr. 190/2018.
  • Telefonul cetăţeanului: 0248 - 984

Centrul Cultural Pitești pregătește, pentru perioada 2 – 6 noiembrie, noi evenimente cultural-educative

Centrul Cultural Pitești pregătește, pentru perioada 2 – 6 noiembrie, noi evenimente cultural-educative, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro):
• Prelegerea cu tema „Gânduri despre pandemie”, susținută de scriitorul și filosoful Sorin Lavric, eveniment care se înscrie în proiectul cultural-educativ „Colocviile Municipiului Pitești”, moderat și coordonat de redactorul-șef al revistei de cultură Argeș, scriitorul și filosoful Leonid Dragomir.
• Prelegerea cu tema „Trucuri și iluzii logice în procesul de manipulare”, susținută de scriitorul, sociologul și jurnalistul George Smeoreanu, în cadrul proiectului sub genericul „Vaccin împotriva virusului manipulării”.
• Dezbaterea cu tema „Cultura în Pandemie”, moderată de publicistul Valentin Uruc, avându-l invitat pe directorul Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu”, scriitorul și sociologul Octavian Mihail Sachelarie.
• Profil de autor - Daniela Toma. Poezia unei liniști care niciodată nu plânge, în cadrul proiectului cultural-educativ „Gânduri, rostiri, scrieri”, coordonat de poeta Denisa Popescu, având-o invitată pe poeta Daniela Toma.
• Cenaclul „Armonii Argeșene” (varianta minimală online), coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români - Filiala Argeș, scriitorul Adrian Mitroi, având-o invitată pe poeta Ramona Elena Enache.
• Medalion literar-muzical oferit de Trupa de teatru „Robertto”, manifestare susținută de elevi de la cursul de actorie coordonat de artistul Robert Chelmuș în cadrul Centrului Cultural Pitești.
• Recital de muzică folk-pop susținut de membri ai Grupului Folk P620, sub îndrumarea chitaristului Andrei Bulf.
„Evenimentul va cuprinde piese îndrăgite în interpretarea talentatelor Georgiana Costache și Bianca Stoenescu, pe care le voi acompania la chitară, un spectacol dedicat iubitorilor muzicii folk-pop și tuturor susținătorilor noștri. Un gând înlăcrimat pentru cel care ne-a fost profesor și coordonator, regretatul cantautor Tiberiu Hărăguș, omul care a pus bazele Grupului Folk P620, inimosul artist care a format și a adus la rampă numeroși copii și tineri dornici de afirmare în domeniu, printre care ne numărăm și noi”, subliniază Andrei Bulf.
• Dezbaterea cu tema „Cum stimulăm copiii să facă mișcare”, în cadrul proiectului “Olympic Gym Pitești cu Nicoleta Andrei”, coordonat de antrenoarea de balet și gimnastică ritmică Nicoleta Andrei, având două invitate speciale: pe eleva Briana Gogorici și pe mama ei, Georgiana Gogorici.
„Un prim pas este să identificați pasiunile copilului. Ce îi place? La ce se uită cu plăcere? Deoarece interesele din această zonă de informare se pot asimila în viața reală. Încurajați-vă copilul! Aceste încurajări nu sunt dependente de succesul real al sarcinii sau al acțiunii copilului.
Imaginea ,,de succes", de copil bucuros și în mișcare, pe care părinții o au și o pot proiecta asupra copilului, poate fi un stimul important pentru acesta. Copilul va asocia astfel mișcarea cu succesul, cu bucuria de a practica.
Despre toate acestea vom vorbi, de această dată, cu o mămică a două fetițe, devotată și plină de pasiune pentru sport. Se numește Georgiana Gogorici și va fi însoțită de fiica ei, Briana Gogorici”, spune Nicoleta Andrei.