În perioada 1-5 februarie, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală sunt pregătite de către Centrul Cultural Pitești, unele dintre acestea permițând accesul publicului, în limita a 30% din capacitatea locului de desfășurare.
Astfel, veți putea urmări online, pe pagina oficială de Facebook a instituției și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), prelegeri, dialoguri și manifestări literar-muzicale susținute în cadrul proiectelor derulate de către Centrul Cultural Pitești, alături de colaboratorii săi, după cum urmează:
• „Șerban Vodă, fost ispravnic de Pitești” - proiectul cultural-educativ „Biografii de excepție”, susținut de scriitorul și muzeograful Octavian Dărmănescu, miercuri, 3 februarie, de la ora 11:00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții.
• „Poeme –Tablou” - medalion literar-muzical oferit de poetul, muzicianul și artistul plastic Stelian Necșoi, profesor de limba și literatura franceză, joi, 4 februarie, de la ora 17:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
• „A fi sau a nu fi scriitor în România înainte și după Revoluție”, susținută de scriitorul Radu Aldulescu - proiectul „Colocviile Municipiului Pitești”, eveniment coordonat de redactorul-șef al revistei de cultură Argeș, scriitorul, filosoful dr. Leonid Dragomir (vineri, 5 februarie, de la ora 12:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții).
• Concursul Național de Oratorie „DEMOSTENE”, organizat de Clubul INTERACT PITEȘTI, care va avea loc sâmbătă, 6 februarie, de la ora 11:00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții.
• „Religie și manipulare” - proiectul „Vaccin împotriva virusului manipulării”, susținut de sociologul, scriitorul și jurnalistul George Smeoreanu.
• „Culorile unui anotimp”, în cadrul Clubului literar-artistic „Mona Vâlceanu”, coordonat de scriitoarea, editorul și profesoara de limba și literatura română Mona Vâlceanu.
• „Profil de autor – Ionuț Calotă și misiunea scriitorului” - proiectul cultural-educativ „Gânduri, rostiri, scrieri”, coordonat de poeta Denisa Popescu.
• „La început a fost Cuvântul…” - proiectul de dezvoltare personală „Viața merge înainte”, coordonat de poeta ing. Simona Vasilescu, având-o invitată pe dr. fizician-chimist Ioana Andreea Marinescu.
• Cenaclul Armonii Argeșene, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi.
• „Copilăria - ucenicia vârstei mature”, în cadrul noului proiect cultural sub genericul „Jocul, Esența Copilăriei”, coordonat de antrenoarea de balet și gimnastică ritmică Nicoleta Andrei.