• Primăria Municipiului Pitești vă informează că prelucrează date cu caracter personal, în scopul pentru care au fost colectate, potrivit prevederilor regulamentului (UE) 679/2016 și Legii nr. 190/2018.
  • Telefonul cetăţeanului: 0248 - 984

Noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală ale Centrului Cultural Pitești

Centrul Cultural Pitești pregătește, pentru perioada 14 - 31 decembrie, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro):
• Prelegerea cu tema „Monarhia Constituțională și Republica la Români. Aspecte Constituționale”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Cultură și Credință în Societatea Contemporană”, susținut de conf. univ. dr. Marius Andreescu, de la Facultatea de Drept a Universității Pitești.
• Eveniment live, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești, joi, 17 decembrie, de la ora 14:00 Prelegerea cu tema „Inimi și mâini: din istoriile iubirii”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Istorie și istorii cu Marin Toma”, susținut de redactorul-șef al revistei-document „Restituiri” Pitești, dr. Marin Toma.
• Prelegerea cu tema  „Inginerul Sava Costache, fiu al Galeșului de pe Vâlsan”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Teme culturale în emoții raționale”, susținut de scriitorul, eminescologul și profesorul de limba și literatura română Lucian Costache.
• Prelegerea cu tema „Călători străini despre Piteștiul Medieval”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Biografii de excepție”, susținut de muzeograful și scriitorul Octavian Dărmănescu.
• „Profil de autor – Alesia Andrada Gheorghe, scriitoare la 10 ani”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Gânduri, rostiri, scrieri”, coordonat de poeta Denisa Popescu, avându-i invitați pe Alesia Andrada Gheorghe și pe bunicul său, scriitorul Florentin Petrișor.
• „Profil de autor – George Alexandru Oteșteanu”, în cadrul proiectului „Aveți Cuvântul”, coordonat de publicistul Valentin Uruc
• Dezbaterea cu tema „Altruismul – dincolo de lecția de morală”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul „Lumea interioară între mit și știință”, coordonat de promotorul cultural Alexandra Grigorescu, având-o ca invitată pe lector univ. dr. Lucia Neagoe, de la Facultatea de Psihologie a Universității Pitești.
• Dialogul cu tema „Zori de sărbătoare”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Viața merge înainte”, coordonat de poeta ing. Simona Vasilescu, avându-l invitat pe muzicianul Silviu Deaconescu
• „Profil de autor – Nicolae Ionescu”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Gânduri, rostiri, scrieri”, coordonat de poeta Denisa Popescu, avându-l invitat pe muzeograful, poetul și realizatorul de televiziune Nicolae Ionescu.
• Prelegerea cu tema „Despre forme contemporane ale sclaviei”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală intitulat „Cugetările unui om de graniță”, susținut de poetul Radu Alexandru Dincă, student la Facultatea de Filosofie a Universității București.
• Prelegerea cu tema „Activitățile, pasiunile și curiozitățile unui șahist”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Pasionat de șah cu Andrei Rădulescu”, coordonat de instructorul de șah Andrei Rădulescu.
• Cenaclul „Armonii Argeșene” (varianta minimală online), coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi.
• Recital de colinde oferit de Trupa de Muzică „Andrei și Adrian Tase”.
• „Crăciunul Artelor”, manifestare de tradiție a Centrului Cultural Pitești, susținută de colaboratori, precum și de copii și tineri care urmează cursuri de aptitudini artistice în cadrul instituției,
Evenimentul va debuta cu un recital liric oferit de poeta Denisa Popescu, urmat de colinde și momente artistice susținute de membri ai Ansamblului de Copii „Zavaidoc”, sub îndrumarea profesorului de canto popular Valentin Grigorescu, ai Grupului Folk „P620”, coordonați de chitaristul Andrei Bulf, de talentate componente ale Lotului de Gimnastică „Olympic Gym Pitești”, sub îndrumarea antrenoarei de balet și gimnastică ritmică Nicoleta Andrei și copii de la Clubul „Total Dance”, sub îndrumarea coregrafului Alfred Schieb.????
Mai multe detalii despre fiecare dintre aceste activități cultural-educative puteți afla accesând link-ul: https://centrul-cultural-pitesti.ro/informare-14-31.../