În timpul verii sistemele de canalizare pot întâmpina probleme de dilatare a conductelor din cauza temperaturilor ridicate și a consumului crescut de apă. În plus, consumul crescut de apă în timpul perioadelor caniculare suprasolicită rețeaua de canalizare care, utilizată în mod incorect, poate conduce la disconfortul utilizatorilor și al operatorului de apă și canal APĂ CANAL 2000 SA.
NU aruncați în canalizare șervețele umede, pamperși, articole de igienă personală, lenjerie intimă, ambalaje din carton sau plastic, uleiuri, grăsimi sau substanțe chimice! Trebuie să menționăm că doar cu ajutorul dumneavoastră putem avea un serviciu de canalizare așa cum ni-l dorim cu toții!
Șervețelele umede, reprezintă o problemă majoră pentru sistemele de canalizare datorită naturii lor nebiodegradabile. Nu se descompun precum hârtia igienică și pot provoca blocaje în conducte, afectează în mod negativ pompele de la stațiile de epurare și pot contribui la formarea de fatberg-uri, adică „depozite de grăsime”. Căldura poate exacerba aceste probleme prin înmuierea sau topirea anumitor materiale, contribuind în continuare la blocaje.
Cu toate că societatea APĂ CANAL 2000 desfășoară nenumărate campanii care vizează reducerea poluării cu plastic și creșterea gradului de conștientizare a daunelor pe care șervețelele umede și grăsimile le provoacă rețelelor de canalizare și mediului înconjurător în general, se pare că unii dintre utilizatorii serviciilor noastre nu doresc schimbarea pozitivă a comportamentului în ceea ce privește eliminarea acestora.
Conform sesizărilor primite prin intermediul serviciului de Call Center al societății referitoare la blocaje ale sistemului de canalizare, cele mai multe au fost cauzate de utilizarea greșită a sistemului de canalizare prin aruncarea în canalizare a unor lucruri precum uleiuri de gătit, șervețele umede, scutece, produse sanitare, etc.. Trebuie să menționăm că șervețelele umede crează aglomerări asemănătoare frânghiilor, care au o rezistență incredibilă, iar când aceste aglomerări ajung la un punct de blocare, cum ar fi o pompă de la stația de pompare apă uzată, pot perturba complet sistemul.
Utilizatorii pot să semnaleze orice problemă apărută în legătură cu sistemul de canalizare, apelând serviciul de Call Center al societății Apă Canal la numărul de telefon 0248223237.