• Primăria Municipiului Pitești vă informează că prelucrează date cu caracter personal, în scopul pentru care au fost colectate, potrivit prevederilor regulamentului (UE) 679/2016 și Legii nr. 190/2018.
  • Telefonul cetăţeanului: 0248 - 984

„Burning” și „Zaveraʼ” – filmele acestui week-end la Cinematograful „București”

Sâmbătă, 31 octombrie 2020, de la ora 18:00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat filmul „Burning” („În flăcări”), cu Ah In Yoo, Steven Yeun și Jong-seo Jeon în rolurile principale, în regia lui Chang-dong Lee. Filmul a fost propunerea Coreei de Sud la Premiile Oscar în 2019, iar pentru Cinematograful „București” are o semnificație aparte, făcând parte din seria filmelor premiate la Cannes care au fost și sunt difuzate de către acesta.
Inspirat din povestirea „Arderea hambarelor” de Haruki Murakami, care face parte din volumul „Elefantul a dispărut”, „Burning” este un thriller psihologic cu accente romantice în care un scriitor aspirant și un tip bogat devin rivali pentru dragostea aceleiași fete.
Prețul unui bilet la acest film este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.
Duminică, 1 noiembrie 2020, de la ora 18:00, va fi difuzat la Cinematograful „București” filmul românesc „Zaveraʼ”. Regia îi aparține lui Andrei Gruzsniczki, în rolurile principale jucând Dorian Boguță, Ioana Flora, Șerban Pavlu și Medeea Marinescu.
Ștefan, un bărbat de vârstă mijlocie, conduce o firmă de construcții împreună cu prietenul lui de o viață, Nic. După moartea suspectă a lui Nic, sub presiunea preluării afacerii, Ștefan are o criză existențială. În următoarele șase zile de la moartea lui Nic, Ștefan descoperă treptat minciuni și mici compromisuri legate de Nic, pe care trebuie să le confrunte pentru a se acomoda cu noua lui viață.
Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.
Reamintim că, pe durata filmelor, spectatorii vor purta obligatoriu mască de protecție.

Evenimente Filarmonica Pitești