• Primăria Municipiului Pitești vă informează că prelucrează date cu caracter personal, în scopul pentru care au fost colectate, potrivit prevederilor regulamentului (UE) 679/2016 și Legii nr. 190/2018.
  • Telefonul cetăţeanului: 0248 - 984

„N-ai fost niciodată aici” si „E pericoloso sporgersi” – filmele acestui weekend la Cinematograful „București”

Sâmbătă, 19 septembrie 2020, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat filmul „N-ai fost niciodată aici”, cu Joaquin Phoenix, în regia lui Lynne Ramsay, un film cu două premii la Cannes - pentru cel mai bun actor și pentru cel mai bun scenariu.
Filmul este bazat pe romanul lui Jonathan Ames şi relatează povestea lui Joe (Joaquin Pheonix), un veteran de război şi un fost agent FBI care lucrează pentru diverse persoane influente ca asasin plătit. Acesta primeşte misiunea de a o găsi pe Nina (Ekaterina Samsonov), fiica adolescentă a unui politician, care a dispărut, aceasta fiind răpită de proxeneți.
Subiectul filmului nu este numai despre Joe adultul și fata abuzată a senatorului corupt Senator Votto (Alex Manette), ci este un film care aduce în discuție nu numai problema veteranilor care se confruntă cu probleme fizice și psihice majore după încheierea războiului, dar și a copiilor abuzați, a traficului de copii, a corupției, dar și a marginalizării celor care nu reușesc să se adapteze la noua societate de consum, în care indivizii își pierd individualitatea și devin simple obiecte sau unelte.
Prețul unui bilet la acest film este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 20 septembrie 2020, de la ora 18.00, va fi proiectat la Cinematograful „București” filmul românesc „E pericoloso sporgersi”.
Regia îi aparține lui Nae Caranfil, în rolurile principale jucând George Alexandru și Nathalie Bonnifay.
Acesta este filmul care a spart gheața după 1990, aducând nu numai un nume nou printre realizatorii de film, ci și un suflu modern, plin de inventivitate și nerv. Tânărul regizor își compune subiectul filmic din trei povești cu destine ce ajung să se întretaie. Premiul ACIN pentru debut și scenariu, Marele Premiu al festivalului de la film de la Bratislava, Premiul Special al Juriului la festivalul de film de la „La Baule”, Premiul Criticii ''Michel Perez'' la festivalul de film de la Montpellier, fiind totodată selecționat la festivalul de la Cannes, secțiunea „Quinzaine des realisaturs”.
Prețul unui bilet la „E pericoloso sporgersi” este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.
!!! Organizarea și desfășurarea activității cinematografului este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a sălii, locurile fiind marcate.
Pe durata filmului, spectatorii vor purta obligatoriu mască de protecție.

Evenimente Filarmonica Pitești