• Primăria Municipiului Pitești vă informează că prelucrează date cu caracter personal, în scopul pentru care au fost colectate, potrivit prevederilor regulamentului (UE) 679/2016 și Legii nr. 190/2018.
  • Telefonul cetăţeanului: 0248 - 984

„Colectiv”, documentarul cu cele mai multe distincții, în premieră, la Cinematograful „București”

Sâmbătă, 13 februarie 2021, de la ora 18:00, la Cinematograful de Artă „București” va fi proiectat filmul „Traducătorii”, cu Sidse Babett Knudsen, Eduardo Noriega, Lambert Wilson, Riccardo Scamarcio, Olga Kurylenko, în regia lui Regis Roinsard.
Izolați într-un buncăr de lux, fără posibilitatea de a avea contact cu exteriorul, nouă traducători se reunesc pentru a lucra la ultima parte a unei trilogii de mare succes internațional. Atunci când primele 10 pagini ale manuscrisului top secret sunt publicate pe internet și un hacker anunță că dezvăluie și restul dacă nu i se plătește o sumă colosală, o întrebare obsedantă bântuie grupul: de unde s-au scurs informațiile?
Prețul unui bilet este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.
Duminică, 14 februarie 2021, de la ora 18:00, se va difuza, tot la Cinematograful de Artă „București”, filmul românesc „Colectiv”.
Regia îi aparține lui Alexander Nanau, în rolurile principale aflându-se, printre alții, Narcis Hogea, Cătălin Tolontan, Mirela Neag, Răzvan Luțac, Camelia Roiu, Tedy Ursuleanu, Vlad Voiculescu și Nicoleta Ciobanu.
„Colectiv” oferă în premieră o privire în culisele momentelor-cheie care au avut loc după evenimentul tragic din clubul „Colectiv” din București. Urmărind jurnaliști, avertizori de integritate, pacienți arși și oficiali din Guvern, filmul dezvăluie fără compromisuri o întreagă rețea a corupției, minciunii și manipulării.
Desemnat, la Premiile Academiei Europene de Film, cel mai bun documentar, „Colectiv” a câștigat recent și titlul de „Documentarul anului 2020”, decernat de organizația criticilor de film din Marea Britanie și premiul pentru cel mai bun documentar din 2020, acordat de criticii din Toronto, Canada.
Prețul unui bilet este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.
❗Pe durata filmelor, spectatorii vor purta obligatoriu mască de protecție.

Evenimente Filarmonica Pitești