• Primăria Municipiului Pitești vă informează că prelucrează date cu caracter personal, în scopul pentru care au fost colectate, potrivit prevederilor regulamentului (UE) 679/2016 și Legii nr. 190/2018.
  • Telefonul cetăţeanului: 0248 - 984

Program Mozart și Schubert la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 18 martie, de la ora 19:00, la sediul de la Centrul Multifuncțional, un nou concert simfonic. Conform ratei de incidență a COVID-19 la nivel de Pitești, vor avea acces doar 30% din spectatori. Aceștia vor purta măști de protecție și se vor așeza pe locurile disponibile din sală.
Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Gheorghe Iliuță, participă, ca solistă, pianista Adriana Toacsen. În program: Wolfgang Amadeus Mozart- Uvertura la „Directorul de scenă” și „Concertul pentru pian și orchestră nr. 23 în La major” și Franz Schubert – „Simfonia nr. 3 în Re major”.
După absolvirea Liceului de Artă, a Universității Naționale de Muzică la secția dirijat orchestră (profesori, Constantin Brâncuși și Ludovic Bács), Gheorghe Iliuță a urmat și cursurile de master (stilistică dirijorală) și pe cele doctorale. A început studiul pianului de la șase ani, muzica devenind profesie, nu numai pasiune. A debutat, ca dirijor, în 2002, alături de Filarmonica „Marea Neagră” din Constanța. Și-a desăvârșit stilul urmând cursuri de măiestrie dirijorală cu Horia Andreescu, Daniel Barenboim, Marek Janowski. A dirijat majoritatea filarmonicilor din țară. A pus bazele fundației „ConstantArt” și a realizat numeroase proiecte pentru descoperirea tinerelor talente. În prezent este dirijor la Opera Comică pentru Copii din București.
Pianista Adriana Toacsen a absolvit Liceul de Muzică „George Enescu” și Universitatea Națională de Muzică București, instituție la care în prezent este cadru didactic. A susținut concerte simfonice, recitaluri camerale și recitaluri solo, fiind laureată a numeroase concursuri naționale și internaționale. A cântat la Filarmonica „George Enescu” București și la filarmonicile din Satu Mare, Târgu-Mureș, Craiova, Ploiești, Timișoara, la palatele Peleș și Mogoșoaia, dar și în străinătate, la invitația ambasadelor țărilor respective în Bruxelles, Washington, Chicago. Pe lângă activitatea solistică și camerală, are și o bogată experiență ca acompaniator la Concursul Internațional „George Enescu”, secțiunea vioară. A concertat cu violonistele Raluca Stratulat (Duo Atris) și Natalia Panceac, alături de orchestre simfonice sau în recitaluri duo sau camerale.
Dacă dirijorul Gheorghe Iliuță a mai fost la pupitrul dirijoral al Filarmonicii Pitești, pianista Adriana Toacsen este în premieră la Pitești.
Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a Filarmonicii Pitești, prețul unui bilet este 40, 30 sau 20 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente fiecărei categorii.

Evenimente Filarmonica Pitești