• Primăria Municipiului Pitești vă informează că prelucrează date cu caracter personal, în scopul pentru care au fost colectate, potrivit prevederilor regulamentului (UE) 679/2016 și Legii nr. 190/2018.
  • Telefonul cetăţeanului: 0248 - 984

Concert pentru harpă la Filarmonica Pitești

O seară specială pentru iubitorii de muzică simfonică se anunță astăzi, 30 ianuarie, când va avea loc concertul organizat de Filarmonica Pitești, de la ora 19:00, la Centrul Multifuncţional.
Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Alexandru Ilie, revine, ca solistă, harpista Miruna Vidican. În program: Wolfgang Amadeus Mozart - Simfonia nr. 23 în Re major și Simfonia nr. 25 în sol minor și Karl Ditters von Dittersdorf - Concert pentru harpă și orchestră de coarde.
Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti și cu un master finalizat la Secția Stilistică Dirijorală, la clasa maestrului Horia Andreescu, tânărul dirijor Alexandru Ilie și-a construit deja o reputație meritorie prin premiile obținute încă din perioada studiilor universitare la concursurile de gen la care a participat, precum și prin numeroasele colaborări cu orchestre și filarmonici prestigioase din țară, în prezent fiind dirijor principal al Operei Comice pentru Copii și al Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, ambele din București.
Laureată a mai multor concursuri naționale și internaționale, susţinând recitaluri şi concerte în ţară şi în străinătate, Miruna Vidican este harpistă a Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian” și doctorand la Universitatea Națională de Muzică București. Fostă elevă și actuală profesoară a Liceului de Muzică „George Enescu”, absolventă a Universității Naţionale de Muzică Bucureşti, solista concertului de astăzi a lucrat cu harpiști de renume internațional în cadrul masterclassurilor susținute și a fost în jurii la concursurile naționale de harpă. A activat pentru o perioadă și în cadrul filarmonicii piteștene, fiind prezentă, ca și dirijorul, și în stagiuni trecute ale Filarmonicii Pitești.


 

Evenimente Filarmonica Pitești