• Primăria Municipiului Pitești vă informează că prelucrează date cu caracter personal, în scopul pentru care au fost colectate, potrivit prevederilor regulamentului (UE) 679/2016 și Legii nr. 190/2018.
  • Telefonul cetăţeanului: 0248 - 984

Geostorm: Pericol global” și „Balanța” – filmele acestui weekend la Cinematograful „București”

 Sâmbătă, 15 februarie 2020, de la ora 18:00, va fi proiectat la Cinematograful „București” filmul „Geostorm: Pericol global”, unde Gerard Butler revine în atenția publicului, de această dată sub îndrumarea regizorului Dean Devlin, fostul scenarist și producător al "Independence Day". Lupta conducătorilor lumii pentru menținerea siguranței populației și controlarea climei globale devine o cursă contra cronometru pentru descoperirea realei amenințări, înainte ca o furtună mondială să măture tot….și pe toți odată cu ea. În rolurile principale, alături de Gerard Burler, îi găsim pe Ed Harris și Andy Garcia, nominalizați la Premiul Oscar.
Prețul unui bilet la „Geostorm: Pericol global” este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.
Duminică, 16 februarie 2020, de la ora 18:00, va fi proiectat filmul românesc „Balanța”, prima producție românească restaurată în format digital 4K. Regia îi aparține lui Lucian Pintilie, în rolurile principale jucând Maia Morgenstern și Răzvan Vasilescu. Acțiunea principală se desfășoară în anul 1988 - București, unde Nela, tânără profesoară, are grijă de tatăl ei, fost colonel în Securitate, aflat acum pe moarte. Împreună cu Mitică, un doctor la spitalul local, nu acceptă compromisurile și îi deranjează pe toți cei din jur cu atitudinea lor, reușind să facă față provocărilor vieții .
Dana Duma, secretar al Asociației criticilor de film din cadrul UCIN, declara în anul 1992 că „Pentru Lucian Pintilie este un pariu câștigat. Regizorul a recurs la formula unui cinema direct, fără ornamente formale, cu episoade trepidante și umoristice, cu o narațiune de o admirabilă cursivitate."
Prețul unui bilet la „Balanța” este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Evenimente Filarmonica Pitești