• Primăria Municipiului Pitești vă informează că prelucrează date cu caracter personal, în scopul pentru care au fost colectate, potrivit prevederilor regulamentului (UE) 679/2016 și Legii nr. 190/2018.
  • Telefonul cetăţeanului: 0248 - 984

Invitați de marcă la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 25 martie, de la ora 19:00, la sediul de la Centrul Multifuncțional, un nou concert simfonic. Conform ratei de incidență a COVID-19 la nivel de Pitești, vor avea acces doar 30% din spectatori. Aceștia vor purta măști de protecție și se vor așeza pe locurile disponibile din sală.
Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Alexandru Ionuț Mija, participă, ca solist, violoncelistul Ștefan Cazacu. În program: Camille Saint-Saëns – „Concertul  nr. 1 pentru violoncel și orchestră în la minor”, George Bizet – „Simfonia în Do major” și Maurice Ravel – „Bolero”.
Dirijorul Alexandru Mija a absolvit cursurile Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, secţia dirijat orchestră, clasa profesorului Petru Andriesei, şi pe cele de master ale aceleiaşi facultăţi la clasa profesorului Horia Andreescu. A efectuat turnee în străinătate (Austria, Germania) şi a susţinut concerte în toată ţara alături de Camerata LantoArte şi Camerata Regală. Are colaborări la Radio România Muzical şi la Festivalul şi Concursul Internaţional „George Enescu” Bucureşti. În 2010, a dirijat orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti la concertul simfonic desfăşurat în cadrul proiectului „De la ucenicie la măiestrie în arta dirijorală” şi, în 2015, la concertul „Tinere talente”, ediţia a patra.
Deși tânăr (27 de ani), violoncelistul Ștefan Cazacu s-a impus pe scenele naționale și internaționale. Talentul îl moștenește de la tatăl său, marele violoncelist Marin Cazacu, alături de care a început studiul muzical, și de la mama sa, violonistă. Absolvent al Universității Naționale de Muzică București, la clasa profesorului Răzvan Suma, și a Universității de Muzică din Viena, Ștefan Cazacu a obținut numeroase premii naționale (concursurile ”Eurovison Young Musicians”, „Paul Constantinescu”, „George Georgescu”, „Mihail Jora”, Premiul Tânărului Interpret dăruit de  revista „Actualitatea Muzicală”) și internaționale (Austria, Croația). A susținut recitaluri în Olanda, Ungaria, Germania, Austria, Israel, România, a colaborat cu toate orchestrele simfonice din țară, dar și din Chișinău, Valencia, Alicante.
Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a Filarmonicii Pitești, prețul unui bilet este 40, 30 sau 20 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente fiecărei categorii.

Evenimente Filarmonica Pitești