• Primăria Municipiului Pitești vă informează că prelucrează date cu caracter personal, în scopul pentru care au fost colectate, potrivit prevederilor regulamentului (UE) 679/2016 și Legii nr. 190/2018.
  • Telefonul cetăţeanului: 0248 - 984

„Corpus Christi” și „Profuʼ” – filmele acestui weekend la Cinematograful „București”

Sâmbătă, 24 octombrie 2020, de la ora 18:00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat filmul „Corpus Christi”, cu Bartosz Bielenia, Aleksandra Konieczna și Eliza Rycembel în rolurile principale, în regia lui Jan Komasa.
Filmul prezintă povestea lui Daniel, cel care are 20 de ani și tocmai a ieșit dintr-un centru de reeducare pentru minori. Ajuns într-un mic orășel din Polonia, Daniel se îmbracă în haine preoțești și pretinde că este trimisul Bisericii. Apariția unui preot charismatic, cu o viziune modernă, este o oportunitate pentru comunitatea locală, care începe un proces de vindecare după o tragedie recentă. Filmul reprezintă o dramă și a avut premiera în România recent, în această lună (09.10.2020).
„Corpus Christi”este un film inspirat din fapte reale, nominalizat la Oscar și câștigător a 10 premii la Polish Film Awards.
Prețul unui bilet la acest film este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.
Duminică, 25 octombrie 2020, de la ora 18:00, va fi difuzat la Cinematograful „București” filmul românesc „Profuʼ”. Regia îi aparține lui Alex Brendea, în rolul principal jucând Dorin Ioniță, protagonistul poveștii reale care a stat la baza acestei creații cinematografice.
Dorin Ioniță este un profesor de matematică din Bistrița, care iese din sistemul de învățământ convențional și dechide o sală de meditații în propriul apartament. Aceasta este dotată cu scaune, bănci și chiar și o tablă. Visul profesorului este să aibă o școală care nu are nicio legătură cu sistemul și metodele tradiționale de educație. De-a lungul unui an școlar, îi urmărim efortul de a retrezi în elevi dragostea pentru învăţătură, oferindu-le nu doar lecții de matematică, cât și lecții de viață.
„A fost profesorul, dar și mentorul meu. Am devenit prieteni și, dincolo de faptul că ne-a insuflat dragostea pentru matematică, ne-a oferit un loc în care să ne simțim acasă. Faptul că, în lumea asta materialistă, Profu’ alege să renunțe la un anumit confort ca să schimbe în bine viețile elevilor lui, depășind multe obstacole, este pentru mine o dovadă de umanitate”, spune regizorul Alex Brendea.
PROFU’ a fost încununat de succes anul trecut la Festivalul de la Jihlava (Cehia), unde a fost declarat cel mai bun documentar din Centrul și Estul Europei, juriul motivând că este „un film esențial, care trebuie să fie văzut în toată lumea”; tot în 2019, la Astra Film Festival din Sibiu, a câștigat premiul pentru cel mai bun documentar românesc.
Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.
Reamintim că, pe durata filmelor, spectatorii vor purta obligatoriu mască de protecție.

Evenimente Filarmonica Pitești