• Primăria Municipiului Pitești vă informează că prelucrează date cu caracter personal, în scopul pentru care au fost colectate, potrivit prevederilor regulamentului (UE) 679/2016 și Legii nr. 190/2018.
  • Telefonul cetăţeanului: 0248 - 984

Concert on-line și preselecție a tinerelor talente la Filarmonica Pitești

În urma creșterii și în Pitești a numărului de cazuri de Covid-19 (peste 3 la mia de locuitori), Filarmonica Pitești își desfășoară joi, 1 aprilie, de la ora 19:00, on-line, concertul simfonic. Astfel, iubitorii muzicii clasice pot urmări pe pagina de Facebook a instituției - Filarmonica Pitesti - concertul susținut de orchestra simfonică, dirijor, Tiberiu-Dragoș Oprea, solist, violonistul Sebastian Tegzeșiu. În program: Wolfgang Amadeus Mozart – „Concertul nr. 1 pentru vioară și orchestră în Si bemol major” și Felix Mendelssohn-Bartholdy – „Simfonia nr. 3 în la minor op. 53”, „Scoțiana”.
Filarmonica Pitești se alătură celorlalte filarmonici din țară, care, din cauza pandemiei, transmit on-line concertele simfonice. Spectatorii care și-au achiziționat bilete pentru concertul din 1 aprilie sunt așteptați, la casa de bilete a Filarmonicii, până la finalul acestei luni, pentru returnarea banilor.
În același format on-line, este anunțată și o preselecție a tinerelor talente pentru prima ediție a „Festivalului Tinereții”, ce urmează a fi organizat de către Filarmonica Pitești în luna iunie a acestui an. Tinerii talentați, cu vârsta de până în 19 ani, care cântă la un instrument sau sunt soliști vocali și doresc să devină cunoscuți, sunt invitați să trimită, până pe 30 aprilie 2021, pe adresele filarmonica@filarmonicapitesti.ro sau pr@filarmonicapitesti.ro, un CV și un link de youtube cu înregistrarea video a unei piese din repertoriul de jazz@pop, respectiv muzică ușoară, interpretată de către candidat.
Un juriu, format din muzicieni ai filarmonicii, va evalua cererile primite, iar cei clasați pe primele zece locuri vor debuta într-un concert alături de grupul „ Trio Jazz&Pop Pitești”, concert care va avea loc vineri, 4 iunie, pe scena Filarmonicii Pitești.

Evenimente Filarmonica Pitești