• Primăria Municipiului Pitești vă informează că prelucrează date cu caracter personal, în scopul pentru care au fost colectate, potrivit prevederilor regulamentului (UE) 679/2016 și Legii nr. 190/2018.
  • Telefonul cetăţeanului: 0248 - 984

„Little Joe” si „Poarta Albă” – filmele acestui weekend a Cinematograful „București”

Sâmbătă, 12 septembrie 2020, de la ora 18:00, va fi proiectat la Cinematograful „București” filmul „Little Joe”, în regia Jessicăi Hausner.
Filmul prezintă povestea pe care o are Alice, o mamă singură și foarte dedicată, angajată într-o companie specializată în dezvoltarea unor specii noi de plante. Prin inginerie genetică, Alice a conceput o floare purpurie cu totul deosebită, nu doar datorită frumuseții ei, ci și valorii terapeutice. Dacă e ținută la temperatura ideală, hrănită conform instrucțiunilor și dacă i se vorbește constant, planta își face fericit proprietarul. Însă pe măsură ce floarea lor crește, cresc și suspiciunile lui Alice că noua sa creație nu e chiar atât de inofensivă.
Prețul unui bilet la „Little Joe” este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 13 septembrie 2020, de la ora 18:00, va fi proiectat mult așteptatul film românesc „Poarta Albă”.
Regia îi aparține lui Nicolae Mărgineanu, în rolurile principale jucând Cristian Bota, Sergiu Bucur și Mădălina Craiu.
Nicolae Mărgineanu continuă explorarea universului concentraționar comunist cu filmul „Poarta Albă”, o narațiune cinematografică dură despre torturile din lagărul de muncă numit Canalul Dunăre-Marea Neagră.
Deși canalul este cunoscut ca loc al exterminării intelectualilor, filmul insistă asupra prezenței lui Arsenie Boca și a miracolelor sale în lagărul de muncă, un fel de apostol al supraviețuirii în mijlocul terorii.
Filmul este inspirat din cartea „Vărul Alexandru”, de Adrian Oprescu.
Prețul unui bilet la „Poarta Albă” este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.
!!! Organizarea și desfășurarea activității cinematografului este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a sălii, locurile fiind marcate.
Pe durata filmului, spectatorii vor purta obligatoriu mască de protecție.

Evenimente Filarmonica Pitești