• Primăria Municipiului Pitești vă informează că prelucrează date cu caracter personal, în scopul pentru care au fost colectate, potrivit prevederilor regulamentului (UE) 679/2016 și Legii nr. 190/2018.
  • Telefonul cetăţeanului: 0248 - 984

Drijorul Florin Totan revine la Filarmonica Piteștii

Filarmonica Pitești organizează joi, 4 martie, de la ora 19.00, la sediul de la Centrul Multifuncțional, primul concert al lunii. Conform ratei de incidență a COVID-19 la nivel de Pitești, vor avea acces doar 30% din spectatori. Aceștia vor purta măști de protecție și se vor așeza pe locurile disponibile din sală.
Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești revine dirijorul Florin Totan. Soliști, violonista Luminitza Petre și violistul Adrian Vasile. În program: Wolfgang Amadeus Mozart - Simfonia concertantă pentru vioară, violă și orchestră în Mi bemol major și Joseph Haydn - Simfonia nr. 103 în Mi bemol major, Drumroll.
Născut într-o familie de muzicieni, Florin Totan studiază arta dirijorală în Bucureşti, la Academia de Muzică, perfecţionându-se ulterior prin cursuri de măiestrie cu Sergiu Celibidache şi R. Schumacher. Întreprinde turnee concertistice în Franţa, Italia, Anglia, Germania, Spania, Portugalia, Israel, Austria, Belgia, Elveţia, Finlanda, Mexic, Egipt, Ecuador, Turcia, SUA,  conducând renumite orchestre. Participă la festivalurile internaţionale din Paris, Avignon, Bergamo ş.a. Din ianuarie 2000, este dirijorul permanent al orchestrei simfonice a Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu-Vâlcea. A mai fost prezent la Filarmonica Piteşti în stagiunile trecute, bucurându-se de aprecieri atât din partea publicului, cât şi a orchestrei simfonice.
Absolventă a Academiei de Muzică din București, Luminitza Petre este violonistă, dirijoare, membră în diferite formații de muzică de cameră, fondatoare și manager al diferitelor ansambluri și festivaluri muzicale. Funcţia de concertmaestru la Orchestra de Stat Stuttgart şi la Academia Internaţională Bach sau Orchestra de Camera Heilbronn a fost un avantaj pentru cariera dirijorală ulterioară. A dirijat orchestrele simfonice din Nürnberg, Vogtland, Moscova, Oradea, Timişoara, Sibiu, Ploieşti și Orchestra de Cameră Radio Bucureşti. Este laureată a concursurilor internaționale de gen, fiind invitată la festivaluri prestigioase din lume. Cântă pe vioara  Matteo Gofriller - Veneţia 1690. Este în premieră la Filarmonica Pitești.
Adrian Vasile a urmat, la Universitatea Națională de Muzică București, cursurile de licență și de master ale Facultății de Interpretare Muzicală, secția violă. Fost prim-violist al Filarmonicii Pitești, este membru al Orchestrei Române de Tineret, colaborând cu cele mai importante orchestre din țară. A urmat masterclassuri cu profesori de prestigiu, a oținut importante premii la concursurile naționale și internaționale și a susținut concerte cu diferite orchestre în China, Franța, Italia, Germania, Spania, Elveția, Belgia, Olanda, Israel, Monaco ș.a. În prezent, este doctorand al U.N.M.B și membru al orchestrei Naționale Radio.
Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a Filarmonicii Pitești, prețul unui bilet fiind 40, 30 sau 20 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de  reducerile aferente fiecărei categorii.

Evenimente Filarmonica Pitești