• Primăria Municipiului Pitești vă informează că prelucrează date cu caracter personal, în scopul pentru care au fost colectate, potrivit prevederilor regulamentului (UE) 679/2016 și Legii nr. 190/2018.
  • Telefonul cetăţeanului: 0248 - 984

Soprana Irina Baianț, solistă în concertul Filarmonicii

Primul concert vocal-simfonic cu spectatori este organizat de către Filarmonica Pitești, astăzi, 11 februarie, de la ora 19:00, la sediul de la Centrul Multifuncțional. Accesul este permis pentru 30% din public, conform ratei de incidență a COVID-19 la nivel de Pitești. Spectatorii vor purta măști de protecție și se vor așeza pe locurile disponibile din sală. Evenimentul poate fi urmărit și on-line, pe pagina de facebook a Filarmonicii Pitești: https://www.facebook.com/pitestifilarmonica.
Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Constantin Grigore, participă, în premieră, ca solistă, soprana Irina Baianț. În program: Johann Strauss Jr. - Uvertura la „O noapte la Venezia” și Uvertura la „Voievodul țiganilor”, Eugeniu Doga – „Vals” din filmul ”My Sweet and Tender Beast” și „Pasăre cu pene albastre”, Frederick Loewe - Uvertura la ”My Fair Lady” și ”I could have danced” din ”My Fair Lady”, Pietro Mascagni - Intermezzo din „Cavalleria rusticana”, George Grigoriu – „Muzica e viața mea”, arie din opereta „Valurile Dunări”i, George Bizet - Suita „Carmen” nr. 1 (selecțiuni), George Bizet – „Habanera” – „L'amour est un oiseau rebelle”, din „Carmen” și Rolf Undsæt Løvland – ”You raise me up”.
După absolvirea studiilor muzicale în ţară, dirijorul Constantin Grigore a urmat şi cursurile Academiei de Muzică „Karol Lipinski” din Polonia. Îndrumat de maeştri recunoscuţi, participant la masterclassuri la Malaga, Viena şi Varşovia, acesta a susţinut concerte cu orchestre renumite, precum Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, Orchestra Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski”, Orchestra Teatrului Naţional de Operetă și Musical din Bucureşti, filarmonici din multe orașe românești și din străinătate, inclusiv în concerte și turnee internaționale. Din 2009 este invitat să susțină concerte la fiecare ediție a Festivalului Internațional „George Enescu”. În prezent, Constantin Grigore este dirijorul principal al Orchestrei Camerata Regală și al Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București. A mai dirijat orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești în stagiunile trecute.
Cea mai prolifică tânără soprană a momentului, Irina Baianț, câștigătoare a concursului internațional „Hariclea Darclée”, în 2007, a concertat în numeroase spectacole internaționale, cu orchestre apreciate în întreaga lume.  Artist versatil, cu un vast repertoriu liric, se bucură de succes atât în țară, cât și peste hotare. 
Biletele pentru acest concert pot fi procurate de la casa de bilete a Filarmonicii Pitești, prețul unui bilet fiind 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de  reducerile aferente fiecărei categorii.
Pentru mai multe detalii, accesați link-ul https://www.facebook.com/194354877386665/posts/1896749693813833/?sfnsn=mo

Evenimente Filarmonica Pitești