• Primăria Municipiului Pitești vă informează că prelucrează date cu caracter personal, în scopul pentru care au fost colectate, potrivit prevederilor regulamentului (UE) 679/2016 și Legii nr. 190/2018.
  • Telefonul cetăţeanului: 0248 - 984

Dirijorul Florin Totan revine la Filarmonica Pitești

O seară specială pentru iubitorii de muzică simfonică se anunță astăzi, 27 februarie, când va avea loc concertul simfonic „Haydn versus Mozart”, cu pagini muzicale semnate de cei doi mari compozitori, de la ora 19:00, la Filarmonica Pitești. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești revine, ca dirijor, Florin Totan. În program: Joseph Haydn – „Simfonia nr. 100 în Sol major”, *Militara*, și Wolfgang Amadeus Mozart – „Simfonia nr. 39 în Mi bemol major”.
Născut într-o familie de muzicieni, Florin Totan studiază arta dirijorală în Bucureşti, la Academia de Muzică, perfecţionându-se, ulterior, prin cursuri de măiestrie cu Sergiu Celibidache la München şi Mainz, F. Ferrara la Siena şi R. Schumacher la Berlin şi Paris. Este câştigătorul concursurilor internaţionale de gen din Austria şi Germania. Întreprinde turnee concertistice în Franţa, Italia, Anglia, Germania, Spania, Portugalia, Israel, Austria, Belgia, Elveţia, Finlanda, Mexic, Egipt, Ecuador, Turcia, SUA, conducând renumite orchestre. Participă la festivalurile internaţionale din Paris, Avignon, Bergamo ş.a. Din ianuarie 2000 este dirijorul permanent al orchestrei simfonice a Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea. A mai fost prezent la Filarmonica Piteşti în stagiunile trecute, bucurându-se de aprecieri atât din partea publicului, cât şi a orchestrei simfonice.

Evenimente Filarmonica Pitești